Coachen van zorgmedewerkers

Mensen leren door doen op de werkvloer. Leren op de werkplek is de afgelopen jaren ‘uit’ geweest. Gelukkig is het nut en de noodzaak van de combinatie van werken en leren in de zorg weer volledig herontdekt. In de praktijk blijkt echter dat dit door gebrek aan tijd en begeleiding niet altijd goed uit de verf komt. Terwijl juist begeleiding bij- en feedback over het werk cruciaal is voor werkplekleren.

Begeleiden bij werkplekleren in de gezondheidszorg

Werkplekleren moet goed begeleid worden. De Roos L&D biedt hierbij ondersteuning.

Ik onderzoek samen met de individuele medewerker of het team wat zij wil(len) leren. Daarna wordt gekeken welke leerinterventie het beste werkt. Bij de keuze voor de leerinterventie wordt rekening gehouden met het leerdoel, de context en de wensen van de medewerker. Door gepersonaliseerd leren kan een medewerker zelf bepalen wat en hoe zij wil leren om bekwaam te worden of te blijven. Het is belangrijk dat de medewerker zelf de regie heeft over het eigen leerproces en dat er doelbewuste leersituaties worden gecreëerd. Gepersonaliseerd leren en eigen regie komen het leerproces ten goede.

De ondersteuning bij werkplekleren kan bijvoorbeeld bestaan uit coaching-on-the-job of intervisie. Bij intervisie bijeenkomsten kunnen mensen vanuit verschillende disciplines ervaringen uitwisselen, feedback geven en van elkaar leren.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Bel of mail mij voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we bespreken hoe ik de zorgmedewerkers van jouw organisatie kan ondersteunen bij werkplekleren.

Ik ontwerp ook trainingen voor medewerkers in de zorg. Kijk op deze pagina voor de mogelijkheden: ontwikkelen van trainingen

Ik ben te bereiken via:
Mail: post@wietekederoos.nl
Telefoon: 06-49770642
Linkedin: www.linkedin.com/in/wietekederoos