Wieteke de Roos-van Heun MEd

Wieteke van Heun - de Roos

Zuster worden

Als heel klein meisje wist ik al wat ik wilde worden: zuster. Elk verkleedfeest op school greep ik aan om als zuster naar school te kunnen.

Op de HAVO probeerde de decaan mij ook over andere beroepen te laten nadenken. Ik was vastbesloten, ik wilde verpleegkundige worden. Nou ja, als ik dan toch een plan B moest hebben, docent kan ook.

Nu, een flink aantal jaren later, ben ik het allebei: verpleegkundige en docent. Al in mijn eerste baan als verpleegkundige (in opleiding) vond ik het leuk om collega's te begeleiden in hun werk. Stiekem was ik een beetje jaloers op de praktijkopleider bij mij op de afdeling. Het werk dat zij deed, dat wilde ik ook.

Adviseur leren en ontwikkelen / onderwijskundige

Tot 2006 heb ik in verschillende rollen als verpleegkundige gewerkt; in het ziekenhuis, in de wijk en als arboverpleegkundige. Deze banen heb ik allemaal met veel plezier uitgevoerd. Toch bleef mijn wens om collega's te begeleiden in mijn achterhoofd aanwezig.

In 2006 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik, inmiddels een aantal opleidingen verder, gestart als adviseur leren en ontwikkelen in de zorg. Eerst werkte ik als loopbaanbegeleider waarbij ik medewerkers uit de zorg heb begeleid naar een andere baan. In 2013 heb ik de docentenopleiding gevolgd en ben ik les gaan geven aan medewerkers in de zorg. Lesgeven vind ik heel leuk, maar ik mag ook graag opleidingen ontwikkelen en meedenken over opleidingsbeleid. Daarom ben ik de masteropleiding tot onderwijskundige gaan doen. Een erge leuke studie die ik met veel plezier in de praktijk toepas.

Kansen en mogelijkheden om te leren

Het is mijn drive om zorgmedewerkers de kans en de mogelijkheden te bieden om nog beter te worden in hun vak, om te leren en te ontwikkelen. Dat doe ik door zorgorganisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van trainingen, het geven van advies over opleidingsbeleid en het coachen van zorgmedewerkers.

Leren van én met elkaar. Dat vind ik leuk en belangrijk. In mijn werk als adviseur leren en ontwikkelen/ onderwijskundige ga ik daar met veel enthousiasme mee aan de slag.

Contact

Wil je ook graag de zorgmedewerkers de kans geven zich te ontwikkelen? Kom je tijd of kennis te kort en kun je wel wat ondersteuning gebruiken?

Neem contact op voor ondersteuning bij het ontwikkelen van trainingen, advies over opleidingsbeleid of het coachen van medewerkers. Ik ben op verschillende manieren te bereiken;

Email: post@wietekederoos.nl

Telefoon: 06-49770642